Uge 50

Af 15. december 2016 Udsendelser Ingen kommentar

Glæd dig til denne uges ComingUp, hvor vi juler med SU-venlige julesnacks i studiet, tager en tur i Tivoli Friheden, og lader vores børnepanel give svar på, hvad der er den bedste julekage. Derudover kan du se med, når vi tester Line Dance og vores reporter får testet kvaliteten af hans sæd. God fornøjelse!

Blev du fristet af Cecilie Bressons lækre julesnacks, kan du finde opskrifterne på hendes blog http://sundpasu.com eller lige her:

 

APPELSIN TRØFFLER

appelsintroeffler

Foto: Cecilie Bresson – sundpasu.com

Ca. 20 stk.

INGREDIENSER:

– 1 dåse sorte bønner

– 3 spsk. ahornssirup (agave sirup kan også bruges)

– 3 spsk. kakaopulver

– 2 tsk. appelsinskal

– 2 tsk. appelsinsaft

– 1/4 tsk. rom aroma

– 100-150g mørk chokolade

FREMGANGSMÅDE:

Skyld bønner og kom dem i en skål sammen med sirupen. Mas eller blend bønner indtil der ikke er nogen store klumper bønner. Tilsæt herefter kakaopulver og appelsinskal og rør godt.Bland til sidst rom aroma og appelsinsaft i og rør det hele godt sammen. Dril massen til kugler og stil dem i køleskab i 15-30 minutter. Smelt chokoladen og dyp kuglerne heri. Opbevar dem på køl.

TIP: Riv evt. en gulerod og pres saften heraf ned i ½ dl kokosmel og bland det rundt. På den måde får du noget flot appelsin-gult krymmel.

 

HONNINGKAGE KUGLER

honningkage-kugler

Foto: Cecilie Bresson – sundpasu.com

Ca. 12 stk.

INGREDIENSER:

– 10 dadler

– 1 spsk. vand

– 1 tsk. honningkage krydderi

– 3/4 dl. havregryn (jeg brugte grovvalsede)

– 1 stykke mørk chokolade (ca. 7g)

FREMGANGSMÅDE:

Fjern stenene fra dadlerne og kom dadlerne i en skål sammen med vandet. Mas dadler med en gaffel til en klistret masse opnås. Tilsæt honningkage krydderi og rør godt rundt. Hak chokoladen fint og tilsæt den til massen og rør godt rundt. Bland til sidst havregryn i. Kom lidt vand på hænderne og rul små kugler af massen. Opbevar dem på køl.

ComingUp

Blogger ComingUp

Læs mere fra ComingUp